Inge Raadschelders

Mevrouw Marjan

In de Blauwstraat lijken de huizen op elkaar. Gelukkig staat voor iedere deur een andere plant en zijn de naambordjes verschillend. Zo weet je waar je naar binnen moet.

Op nummer 37 woont mijnheer Mark. Voor zijn deur staat een mand met blauwe margrieten. Voor zijn keukenraam wacht meestal de gevlekte Door. Op het naambordje naast de deur van nummer 37 staat 'Mark en Marjan'. Mijnheer Mark is getrouwd met mevrouw Marjan. 's Morgens gaat mijnheer Mark naar zijn werk. Hij rijdt met zijn blauwe auto eerst door de Blauwstraat. Als hij langs nummer 37 komt remt hij af en toetert twee keer kort. Pep Pep! Mevrouw Marjan staat in haar witte ochtendjas in de deuropening. Ze zwaait naar mijnheer Mark en geeft hem een kus in de lucht. Dan rijdt hij weg. Peer kijkt iedere dag toe vanachter het keukenraam.
Peer woont op nummer 42. Hij is een beetje dom, denkt mijnheer Mark. Hij onthoudt vaak rare dingen en hij loopt een beetje krom. Peer vindt mevrouw Marjan lief. Als hij op zijn grote driewieler door de straat fietst roept hij op het ritme van de stenen:
'Meneer Mark en mevrouw Marjan! Mijnheer Mark en mevrouw Marjan!'
Soms roep hij ook wel: 'Mijnheer François en mevrouw Annabel!' Die wonen op nummer 56.
Of soms roept hij: 'Mijnheer Jan-Paul en mevrouw Anneliet.' Die wonen op nummer 19.
Heel soms roept hij: 'Peer! Peer! Meneer Peer en Peer!'
Maar het liefst roep hij: 'Mijnheer Mark en mevrouw Marjan!'

Op een dag staat Mevrouw Marjan niet in de deuropening en zegt de blauwe auto geen Pep pep! Peer rent naar buiten en roept: 'Mevrouw Marjan! Mevrouw Marjan!' Niemand geeft antwoord. Alleen Door kijkt naar Peer door het keukenraam. Mevrouw Marjan is weg.
Een tijdje later staat er 's morgens een andere mevrouw in deuropening van nummer 37. De mevrouw lijkt een beetje op mevrouw Marjan. Ze draagt dezelfde ochtendjas. De blauwe auto rijdt door de Blauwstraat en stopt even voor nummer 37. Pep pep! Mevrouw Mariël zwaait en geeft mijnheer Mark een kus in de lucht. 's Middags fietst Peer over de stenen. 'Mijnheer Mark en Mevrouw Marjan!' De blauwe auto van mijnheer Mark rijdt door de straat. Hij stopt even en draait het raampje open.
'Peer, het is nu mijnheer Mark en mevrouw Mariël.'
Peer fietst door en roept: 'Mijnheer Mark en mevrouw Marjan! Mijnheer Mark en mevrouw Marjan!' Mevrouw Mariël staat in de deuropening en kijkt een beetje boos naar Peer. Ze geeft de margrieten water.

Verhalen

alles op deze website valt onder de volgende creative commons licentie: by-nc-sa